Doktora: Gıda Bilimi, University of Missouri-Columbia
Yüksek Lisans: Gıda Bilimi, University of Missouri-Columbia
Lisans: Gıda Mühendisliği, Ankara Üniversitesi
Çalışma Alanları: Et bilimi, Gıda kimyası, Gıda mikrobiyolojisi, Gıda oksidasyonu, Raf ömrü, Yeni ürün geliştirme, HACCP
Kısa Özgeçmiş:
Dr. Ayça Gedikoğlu Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev almaktadır. Dr. Gedikoğlu Doktora ve Yüksek Lisansını Gıda Bilimi üzerine Missouri Üniversitesi, A.B.D. ve Lisansını da Gıda Mühendisliği alanında Ankara Üniversitesinden almıştır. Dr. Gedikoğlu`nun yüksek lisans ve doktora çalışmaları et teknolojisi üzerine olup, et ürünlerinin raf ömürlerinin iyileştirilmesi, fonksiyonel et ürünlerinin geliştirilmesi ve gıda güvenliği üzerinedir. Ayrıca, Dr. Gedikoğlu KGTÜ`ye geçmeden önce Missouri Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmış olup, Missouri Tarım Bakanlığının desteklediği gıda ürünleri için HACCP planı geliştirme projesin de yer almıştır ve Missouri Üniversitesinin verdiği HACCP sertifika programında eğitmen olarak görev almıştır. Dr. Gedikoğlu`nun devam etmekte olan projesi aromatik ve tıbbi bitkilerden elde edilen özlerden yenilebilir, doğal kaplama geliştirilmesi, ve et ürünlerinin güvenliği, raf ömrü ve kalitesinin iyileştirilmesi üzerine olup Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.
İletişim Bilgileri
Merkez Kampüs
CV - Akademik Sayfa
CVSeçilmiş Yayınlar