Doktora: Gıda Mühendisliği (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Yüksek Lisans: Gıda Mühendisliği (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Lisans: Gıda Mühendisliği (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Çalışma Alanları : Şekerleme ürünlerinin tasarım ve karakterizasyonu, Şekerleme ürünlerinde mısır şurubu ikamesinin belirlenmesi, Nadir şekerin (alüloz) gıdalarda kullanımı, Farklı NMR tekniklerinin (TD-NMR ve FFC-NMR) gıdalarda kullanımı
Kısa Özgeçmiş: Dr. Pelin Poçan lisans derecesini 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Yüksek lisansını 2015, doktora derecesini ise 2021 yılında yine ODTÜ Gıda Mühendisliği’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans çalışmaları süresince Avrupa Birliği ve TÜBİTAK TEYDEB (1509) tarafından desteklenen projelerde çalışma imkanı bulmuştur. Doktora çalışmaları sırasında ise TÜBİTAK COST (2515) tarafından desteklenen bir projede bursiyer olarak çalışmıştır. Yine aynı proje kapsamında kazanmış olduğı destekle, Polonya’da bulunan Moleküler Fizik Enstitüsü’nde kısa süreli ziyatetçi araştırmacı olarak görev almıştır. Doktora çalışmaları boyunca ayrıca YÖK 100/2000 ve TÜBİTAK 2211/C Öncelikli Alanlar Bursiyeri olarak desteklenmiştir. 2022 Ocak ayından itibaren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
İletişim Bilgileri
Merkez Kampüs
Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
Telefon: 03322235310
E-posta: pelin.pocan@gidatarim.edu.tr
CV - Akademik Sayfa
YÖK Akademik
Seçilmiş Yayınlar
1. Pocan, P.; Knapkiewicz, M.; Rachocki, A.; Oztop, M. H. Detection of Authenticity and Quality of the Turkish Delights (Lokum) by Means of Conventional and Fast Field Cycling Nuclear Magnetic Resonance Relaxometry. Journal of Agricultural and Food Chemistry 2021. https://doi.org/10.1021/acs.jafc.1c00943.
2. Pocan, P.; Ilhan, E.; Florek–Wojciechowska, M.; Masiewicz, E.; Kruk, D.; Oztop, M. H. Exploring the Water Mobility in Gelatin Based Soft Candies by Means of Fast Field Cycling (FFC) Nuclear Magnetic Resonance Relaxometry. Journal of Food Engineering 2021, 294, 110422. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2020.110422.
3. Ilhan, E.; Pocan, P.; Ogawa, M.; Oztop, M. H. Role of ‘D-Allulose’ in a Starch Based Composite Gel Matrix. Carbohydrate Polymers 2020, 228, 115373. https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2019.115373.
4. Pocan, P.; Ilhan, E.; Oztop, M. H. Characterization of Emulsion Stabilization Properties of Gum Tragacanth, Xanthan Gum and Sucrose Monopalmitate: A Comparative Study. Journal of Food Science 2019, 84 (5), 1087–1093. https://doi.org/10.1111/1750-3841.14602.
5. Pocan, P.; Ilhan, E.; Oztop, M. H. Effect of D-Psicose Substitution on Gelatin Based Soft Candies: A TD-NMR Study. Magnetic Resonance in Chemistry 2019, 57 (9), 661–673. https://doi.org/10.1002/mrc.4847.
6. Pocan, P.; Bahcegul, E.; Oztop, M.; Hamamcı, H. Enzymatic Hydrolysis of Fruit Peels and Other Lignocellulosic Biomass as a Source of Sugar. Waste and Biomass Valorization 2017, 0 (0), 0. https://doi.org/10.1007/s12649-017-9875-3.
7. Pocan, P., & Oztop, M. H. (2022). Low field time domain nuclear magnetic resonance applied to dairy foods. In A. G. Cruz, C. S. Ranadheera, F. Nazzaro, & A. M. Mortazavian (Eds.), Dairy Foods Processing, Quality and Analytical Techniques (pp. 215–232). Cambridge: Elsevier-Woodhead Publishing.
8. Pocan, P.; Kaya, D.; Mert, B.; Oztop, M. H. Determination of the Best Drying Conditions for Gelatin Based Candies. GIDA/ The Journal of Food 2021, 46 (2), 279–295. https://doi.org/10.15237/gida.GD20093.
9. Kilercioğlu, M.; Özel, B.; Karaçam, C. H.; Poçan, P.; Öztop, M. H. Investigating of the Effect of High Temperature and Humidity on Water and Fat Distribution in Hazelnuts By Magnetic Resonance Imaging (MRI) and NMR Relaxometry Techniques. GIDA / the Journal of Food 2015, 40, 141–148. https://doi.org/10.15237/gida.gd14062.