Doktora: Akdeniz Üniversitesi/Gıda Mühendisliği
Yüksek Lisans: Akdeniz Üniversitesi/Gıda Mühendisliği
Lisans: Selçuk Üniversitesi/Gıda Mühendisliği
Çalışma Alanları: Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri, Biyoaktif Bileşenlerin Mikroenkapsülasyonu, Gıda Analizleri
Kısa Özgeçmiş: 1989’da Nevşehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir’de, lise öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü okul birinciliği kontenjanından kazandı. 2012 yılında lisans eğitimini bitirerek Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. Yüksek Lisans eğitimini 2014 yılında tamamladıktan sonra aynı yıl içerisinde Doktora eğitimine Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda başlayıp, 2019 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora tezlerini TUBİTAK 1001 ve 1002 projeleri ile tamamlayıp, lisansüstü eğitimi boyunca gerek ulusal gerekse uluslararası pek çok projede yer almıştır. 2021 Kasım ayından itibaren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
İletişim Bilgileri
Merkez KampüsSeçilmiş Yayınlar
1. Tontul, İ., Kasimoglu, Z., Asik S., Atbakan T., Topuz, A. “Functional properties of chickpea protein isolates dried by refractance window drying”. International Journal of Biological Macromolecules, 109:1253-1259 (2018).