Doç.Dr. Sevil ÇIKRIKCI ERÜNSAL

Doç.Dr. Sevil ÇIKRIKCI ERÜNSAL

Doktora: Gıda Mühendisliği (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Yüksek Lisans: Gıda Mühendisliği (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)
Lisans: Gıda Mühendisliği (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)

Çalışma Alanları: Kontrollü biyoaktif bileşen / ilaç salım sistemleri, Biyomedikal ve gıda alanında 3B baskı tekniği uygulamaları, Çikolata, Hidrojel tasarım ve karakterizasyonu, Karbon nanotüplerin jel formülasyonunda kullanımı, NMR / MRI tekniklerinin gıdalarda kullanımı

Kısa Özgeçmiş: Doç. Dr. Sevil Çıkrıkcı 2011 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini almıştır. Hemen ardından ODTÜ Gıda Mühendisliği yüksek lisans programına başlamış olduğu dönemde eş zamanlı olarak ETİ GIDA A.Ş.’de Ürün Geliştirme Mühendisi olarak kısa bir süre görev almıştır. Çalışmalarına sonrasında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak (2012-2018) devam etmiş olup yüksek lisans (2013) ve doktora (2019) derecelerini aynı bölümde tamamlamıştır. Doktorasının son senesinde (2018-2019) TÜBİTAK bursu ile UC Berkeley’de Bioscience departmanında 1 yıl ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. TOBB ETÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde “Isı ve Kütle Transferi” alanı ile ilgili ders vermek üzere yarı zamanlı olarak (2020) görev almıştır. 2020 Ağustos ayından itibaren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
 

İletişim Bilgileri

Merkez Kampüs
Melikşah Mah. Beyşehir Cad. No:9 42080 Meram / KONYA
Telefon: 03322235333
E-posta: sevil.cikrikci@gidatarim.edu.tr

CV - Akademik Sayfa

YÖK Akademik

Seçilmiş Yayınlar

  1. Soyler, A., Cikrikci, S., Cavdaroglu, C., Bouillaud, D., Farjon, J., Giraudeau, P., Oztop, M.H. (2021). Multi-scale benchtop 1H NMR spectroscopy for milk analysis. LWT, 139, 110557. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110557
  2. Cikrikci, S. (2021). Benchtop 1H NMR spectroscopy as a practical tool for characterization of chemically ex-changing systems in Ascorbic acid. Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences 7 (1), 35-47
  3. Karakurt, I., Aydogdu, A., Cikrikci, S., Orozco, J., Lin, L. (2020). Stereolithography (SLA) 3D Printing of Ascorbic Acid Loaded Hydrogels: A Controlled Release Study. International Journal of Pharmaceutics, 584, 119428. https://doi.org/10.1016/j.ijpharm.2020.119428
  4. Barskiy, D., Tayler, M., Marco, I., Kurhanewicz, J., Vigneron, D.B., Cikrikci, S., Aydogdu, A., Reh, M., Pravdivtsev, A., Hovener, J., Blanchard, J., Wu, T., Budker, D., & Pines, A. (2019). Zero-Field Nuclear Magnetic Resonance of Chemically Exchanging Systems. Nature Communications, 10:3002, 1-9. https://doi.org/10.1038/s41467-019-10787-9
  5. Cikrikci, S., Mert, B., & Oztop M.H. (2018). Development of pH Sensitive Alginate/Gum Tragacanth Based Hydrogels for Oral Insulin Delivery. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 66, 11784-11796. http://doi.org/10.1021/acs.jafc.8b02525
  6. Cikrikci, S., & Oztop, M. H. (2018). Oil Migration in Hazelnut Paste/Chocolate Systems Using Magnetic Resonance Imaging. Journal of Food Measurement and Characterization, 12(3), 1460-1472. https://doi.org/10.1007/s11694-018-9761-0
  7. Tonyali, B., Cikrikci, S., & Oztop, M. H. (2018). Physicochemical and Microstructural Characterization of Gum Tragacanth Added Whey Protein Based Films. Food Research International, 105, 1–9. http://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.10.071
  8. Ozel B., Cikrikci S., Aydın O., & Oztop M.H. (2017). Polysaccharide Blended Whey Protein Isolate-(WPI) Hydrogels: A Physicochemical and Controlled Release Study. Food Hydrocolloids, 71, 35-46.
  9. Kirtil E., Cikrikci S., & Oztop M.H. (2017). Recent Advances in TD NMR & MRI Sensors. Current Opinion in Food Science, 17, 9-15.
  10. Cikrikci, S., & Oztop, M.H. (2017). Mathematical Modeling and Use of Magnetic Resonance Imaging (MRI) for Oil Migration in Chocolate Confectionery Systems. Food Engineering Reviews, 9(1), 50-70.
  11. Cikrikci, S., Yucekutlu, M., Mert, B., & Oztop, M.H. (2017). Physical Characterization of Low-Calorie Chocolate Formulations. Journal of Food Measurement and Characterization, 11(1), 41-49.
  12. Cikrikci, S., Demirkesen, I., & Mert, B. (2016). Production of Hazelnut Skin Fibres and Utilisation in a Model Bakery Product. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 8(2), 195-206.