Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Bilimsel Hazırlık

Bilimsel Hazırlık Programına Öğrenci Kabulü

  • Bilimsel Hazırlık Programı, önerilen Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamlama konusunda sorun yaşayabilecek öğrencilerin alt yapı eksikliklerini gidermek üzere tasarlanmıştır.
  • Bilimsel Hazırlık Programını tamamlaması istenen öğrenciler, programa şartlı kabul edilmiş olur.
  • Bilimsel Hazırlık Programı, öğrencinin mezun olduğu lisans programında aldığı derslere bağlı olarak, en az 6 krediden (2 lisans dersi) oluşur.
  • Bilimsel Hazırlık Programı için azami süre 1 yıldır (2 yarıyıl)
  • Bilimsel Hazırlık Programı, Gıda Mühendisliği ABD Başkanlığının uygun gördüğü derslerden oluşur.

Başvuran kişinin transkriptine bağlı olarak belirlenen derslerden 6 krediden az olmamak koşuluyla ve 1 yıl içinde tamamlanmak üzere danışman önerisi ile aşağıdaki derslerden seçim yapılır:

 
Ders Kodu Ders Adı Kredisi
T P C ECTS
MBGE 3001 Biochemistry I 4 0 4 6
FENG 3001 Fluid Mechanics 3 0 3 5
FENG 3005 Food Microbiology 3 0 3 4
FENG 3007 Food Microbiology Laboratory 0 2 1 2
FENG 3002 Food Chemistry 4 0 4 6
FENG 3004 Food Chemistry Laboratory 0 2 1 3
FENG 3006 Heat and Mass Transfer 4 0 4 6
FENG 3008* Food Technology I 3 0 3 5
FENG 4005* Food Technology II 3 0 3 5
* FENG 3008 Food Technology I veya FENG 4005 Food Technology II derslerinden birinin alınması yeterlidir.