GIDA MÜHENDİSLİĞİ İNGİLİZCE TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI:
1.Yarıyıl/1st Semester |
|||||||
Kodu/Code |
Dersin Adı/Course Title |
T/T |
U/P |
K/C |
AKTS/ECTS |
Statüsü/Status |
|
FENG-5001 |
Bilimsel Araştırmalar ve Araştırma Etiği Scientific Research Methods and Research Ethics |
3 |
0 |
0 |
6 |
Zorunlu/ Required |
|
FENG-5XXX |
Seçmeli Elective |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
|
FENG-5XXX |
Seçmeli Elective |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
|
FENG-5XXX |
Seçmeli Elective |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
|
FENG-5501 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı I MSc Thesis Supervision I |
0 |
1 |
0 |
1 |
Zorunlu/ Required |
|
FENG-5301 |
Seminer I Seminar I |
0 |
2 |
0 |
5 |
Zorunlu/ Required |
|
FENG-5401 |
Uzmanlık Alan Dersi I Specialized Field Course I |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu/ Required |
|
TOTAL |
9 |
30 |
|
||||
2.Yarıyıl/2nd Semester |
|
||||||
Kodu/Code |
Dersin Adı/Course Title |
T/T |
U/P |
K/C |
AKTS/ECTS |
Statüsü/Status |
|
FENG-5302 |
Seminer II Seminar II |
0 |
2 |
0 |
5 |
Zorunlu/ Required |
|
FENG-5XXX |
Seçmeli Elective |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
|
FENG-5XXX |
Seçmeli Elective |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
|
FENG-5XXX |
Seçmeli Elective |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
|
FENG-5XXX |
Seçmeli Elective |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
|
FENG-5402 |
Uzmanlık Alan Dersi II Specialized Field Course II |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu/ Required |
|
FENG-5502 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı II MSc Thesis Supervision II |
0 |
1 |
0 |
2 |
Zorunlu/ Required |
|
TOTAL |
12 |
30 |
|
||||
|
|
|
|
|
|
||
3.Yarıyıl/3rd Semester |
|||||||
Kodu/Code |
Dersin Adı/Course Title |
T/T |
U/P |
K/C |
AKTS/ECTS |
Statüsü/Status |
|
FENG-5403 |
Uzmanlık Alan Dersi III Specialized Field Course III |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu/ Required |
|
FENG-5503 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı III MSc Thesis Supervision III |
0 |
1 |
0 |
27 |
Zorunlu/ Required |
|
TOTAL |
0 |
30 |
|
||||
4.Yarıyıl/4th Semester |
|||||||
Kodu/Code |
Dersin Adı/Course Title |
T/T |
U/P |
K/C |
AKTS/ECTS |
Statüsü/Status |
|
FENG-5404 |
Uzmanlık Alan Dersi IV Specialized Field Course IV |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu/ Required |
|
FENG-5504 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı IV MSc Thesis Supervision IV |
0 |
1 |
0 |
27 |
Zorunlu/ Required |
|
TOTAL |
0 |
30 |
|
Seçmeli Dersler / Elective Courses |
||||||
Kodu/Code |
Dersin Adı/Course Title |
T/T |
U/P |
K/C |
AKTS/ECTS |
Statüsü/Status |
FENG-5201 |
Gıdalarda Kinetik Modelleme Kinetic Modelling in Foods |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5202 |
Enzim Teknolojisi Enzyme Technology |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5203 |
Biyoteknolojinin Temelleri Fundamentals of Biotechnology |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5204 |
Enzimoloji Enzymology |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5205 |
İleri Gıda Kimyası Advanced Food Chemistry |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5206 |
Isıl Olmayan Gıda İşleme Yöntemleri Non-Thermal Food Processing Methods |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5207 |
İleri Gıda Biyoteknolojisi Advanced Food Biotechnology |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5208 |
Öngörücü Gıda Mikrobiyolojisi Predictive Food Microbiology |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5209 |
İleri Fermentasyon Teknolojisi Advanced Fermentation Technology |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5210 |
Biyoistatistik Biostatistics |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5211 |
Fonksiyonel Gıda Ürünü Geliştirme Functional Food Product Development |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5212 |
Gıda Güvenliği ve TAKKN (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) İlkeleri Food Safety and HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) Principles |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5213 |
Et Bilimi Meat Science |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5214 |
Gıdalarda İleri Biyokimyasal Analiz Teknikleri Advanced Biochemical Analysis of Foods |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5215 |
Enkapsülasyon Teknolojisi ve Salınım Sistemleri Encapsulation Technologies and Delivery Systems |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5216 |
Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı ve Geliştirilmesi New Food Product Design and Development |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5217 |
İleri Analitik Yöntemler Advanced Analytical Methods |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
FENG-5218 |
Güncel Gıda İşleme Teknikleri Recent Food Processing Techniques |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli/ Elective
|
GIDA MÜHENDİSLİĞİ TÜRKÇE TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
1.Yarıyıl |
|||||||
Kodu |
Dersin Adı |
T |
P |
K |
AKTS |
Statü |
|
GMH-5001 |
Bilimsel Araştırmalar ve Araştırma Etiği |
3 |
0 |
0 |
6 |
Zorunlu |
|
GMH-5xxx |
Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
|
GMH-5xxx |
Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
|
GMH-5xxx |
Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
|
GMH-5501 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı I |
0 |
1 |
0 |
1 |
Zorunlu |
|
GMH-5301 |
Seminer I |
0 |
2 |
0 |
5 |
Zorunlu |
|
GMH-5401 |
Uzmanlık Alan Dersi I |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu |
|
Toplam |
|
|
9 |
30 |
|
||
2.Yarıyıl |
|||||||
Kodu |
Dersin Adı |
T |
P |
K |
AKTS |
Statü |
|
GMH-5302 |
Seminer II |
0 |
2 |
0 |
5 |
Zorunlu |
|
GMH-5xxx |
Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
|
GMH-5xxx |
Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
|
GMH-5xxx |
Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
|
GMH-5xxx |
Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
|
GMH-5402 |
Uzmanlık Alan Dersi II |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu |
|
GMH-5502 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı II |
0 |
1 |
0 |
2 |
Zorunlu |
|
TOPLAM |
|
|
12 |
30 |
|
||
3.Yarıyıl |
|||||||
Kodu |
Dersin Adı |
T |
P |
K |
AKTS |
Statü |
|
GMH-5403 |
Uzmanlık Alan Dersi III |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu |
|
GMH-5503 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı III |
0 |
1 |
0 |
27 |
Zorunlu |
|
TOPLAM |
|
|
0 |
30 |
|
||
4.Yarıyıl |
|||||||
Kodu |
Dersin Adı |
T |
P |
K |
AKTS |
Statü |
|
GMH-5404 |
Uzmanlık Alan Dersi IV |
3 |
0 |
0 |
3 |
Zorunlu |
|
GMH-5504 |
Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı IV |
0 |
1 |
0 |
27 |
Zorunlu |
|
TOPLAM |
|
|
0 |
30 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
||||||
Kodu |
Dersin Adı |
T |
P |
K |
AKTS |
Statü |
GMH-5201 |
Gıdalarda Kinetik Modelleme |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5202 |
Enzim Teknolojisi |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5203 |
Biyoteknolojinin Temelleri |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5204 |
Enzimoloji |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5205 |
İleri Gıda Kimyası |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5206 |
Isıl Olmayan Gıda İşleme Yöntemleri |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5207 |
İleri Gıda Biyoteknolojisi |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5208 |
Öngörücü Gıda Mikrobiyolojisi |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5209 |
İleri Fermentasyon Teknolojisi |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5210 |
Biyoistatistik |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5211 |
Fonksiyonel Gıda Ürünü Geliştirme |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5212 |
Gıda Güvenliği ve TAKKN (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) İlkeleri |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5213 |
Et Bilimi |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5214 |
Gıdalarda İleri Biyokimyasal Analiz Teknikleri |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5215 |
Enkapsülasyon Teknolojisi ve Salınım Sistemleri |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5216 |
Yeni Gıda Ürünleri Tasarımı ve Geliştirilmesi |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5217 |
İleri Analitik Yöntemler |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |
GMH-5218 |
Güncel Gıda İşleme Teknikleri |
3 |
0 |
3 |
5 |
Seçmeli |